Een halterbank is een onmisbare aankoop voor iedereen die thuis wilt trainen. Met de combinatie van een halterbank en losse dumbbells kan jij je hele lichaam trainen. Naast cardio is het trainen met gewichten een ideale methode om je metabolisme te boosten, sneller gewicht te verliezen en je botten te versterken.

Sommige mensen besteden honderden euro’s per jaar aan de sportschool die ze amper bezoeken. Sommige vinden het niet fijn om in het zicht van andere te sporten, of het past niet in hun tijdschema. Wat de reden ook is, thuis trainen biedt dan ook veel voordelen. Of je nou een beginner bent of al een echte fitness pro, een halterbank en dumbbells is wat je zeker nodig hebt.

De ideale halterbank kopen

Tijdens de zoektocht naar de ideale halterbank zijn er verschillende dingen die je in de gaten dient te houden.

Zo zijn er halterbanken die je in verschillende standen kan zetten, bijvoorbeeld schuin naar boven (incline) of schuin naar beneden (decline) dit zorgt voor extra trainingsmogelijkheden. Hiermee kan je ook heel goed je buik trainen!

Het is daarnaast belangrijk om in de gaten te houden met welk gewicht je wilt trainen. Niet iedere halterbank kan een gewicht van 175 kg aan bijvoorbeeld. Let hier bij op dat de maximale belasting gaat over jou gewicht + het gewicht waarmee je traint. Dus wanneer je wilt bankdrukken met 80 kg en je weegt zelf ook 80 kg dan heb je niet genoeg aan een bankje die maar 150 kg aan kan.

De meest voorkomende halterbanken

Er zijn verschillende typen banken waarmee je kan gaan trainen hier onder een overzicht:

buikspier trainings bank

Buikspier bank

Buikspier trainingsbank: 
De buikspier trainingsbank is zoals de naam als zegt geschikt om je buikspieren te trainen. Dit gebeurd op basis van zwaartekracht en er zijn dus niet persé gewichten bij nodig.

De beste deal voor een buikspier trainingsbank kwamen we hier tegen. Deze buikspierbank is beter dan veel andere omdat je de mogelijkheid hebt om hem in veel verschillende hoogtes en hoeken in te stellen. Zo kan je zelf bepalen hoe zwaar jouw training wordt.

Alles is mogelijk met deze bank en is dus heel compleet. Hij word tevens geleverd met dumbbels om je trainingen zwaarder te maken. Ook is het mogelijk om hiermee je borst en armen te trainen. Een vrij complete bank dus.

Vlakke halterbank

Vlakke/platte halterbank

Vlakke halterbank:
Deze simpele halterbank die horizontaal loopt ten opzichte van de grond is de ideale basis van een goede dumbbell workout. Ze zijn simpel maar doeltreffend. Ze zijn vaak duurzaam, stevig en de ideale bank voor de beginner.

De beste deal voor een vlakke halterbank kan je hier vinden. Met een maximale belasting van 400kg kan iedereen wel even vooruit.

 

Schuine halterbank

Halterbank met veel mogelijkheden

Schuine halterbank:
Naast de vlakke heb je ook nog een halterbank die verstelbaar is. Hierdoor zijn ze vaak wel prijziger. Echter biedt het je wel veel meer mogelijkheden. Ze kunnen meestal in de volgende posities geplaatst worden:

– Vlak (net als bovenstaande bank)
– Military (90 graden, voor het trainen van de schouders)
– Incline (schuin naar boven)
– Decline (schuin naar beneden)

De mogelijkheden met deze halterbank zijn natuurlijk een stuk uitgebreider. De beste deal kwamen wij hier tegen. Al met al een complete bank om je gehele lichaam mee te trainen.

Zeker voor de afwisseling is een verstelbare halterbank aan te raden.

Waar een halterbank kopen?

Hier boven hebben we de beste deals voor jou proberen te vinden. Dit op basis van prijs, kwaliteit en ervaringen van gebruikers.

Toch niet helemaal wat je zoekt? Zoek hier een geschikte halterbank.

Tevens kan je ook voor een compleet set gaan en veel geld sparen. Bekijk dan eens dit setje.

Een halterbank is een must voor iedere home gym en samen met je dumbbells heb je alles wat een complete sportschool dient te hebben!

Opt In Image
Download GRATIS mijn e-book!

Download vandaag nog mijn gratis e-book.
Ontdek 7 fouten die heel veel mensen maken zonder het te weten (vooral fout #4) .

Vul hier onder je email adres in zodat ik je het e-book kan sturen.