De ab roller is een klein buikspierapparaat wat er simpel uitziet, maar het juiste gebruik ervan niet moet onderschatten.

Het apparaat is een wiel met een handvat er doorheen met twee handgrepen aan beide kanten. Je kunt er gebruik van maken in de sportschool, maar is zeker ook handig voor thuis om je buikspieren te trainen. Buikspieren kunnen door de ab roller effectief en op veel verschillende manieren worden getraind. Het lijkt een eenvoudig en simpel klein apparaat voor buiktrainoefeningen, maar het is een zeer zware oefening om sterke buikspieren te krijgen.

Het apparaat is niet prijzig in aanschaf en een duurzaam product. Mocht de ab roller het op den duur begeven dan is de aankoop tot een nieuwe niet duur en kun je er weer tegenaan.

Ab roller / wheel kopen

Hier onder een overzicht van de beste ab rollers die wij op het web vonden. Deze zijn gekozen op basis van prijs/kwaliteit en de reviews die mensen achter lieten.

# Foto Naam Beoordeling
1 Ab wheel  [star rating=”4″]
2 Power wheel  Geen reviews
3 Buikspier wiel  [star rating=”4.5″]

 

De juiste houding met een ab roller en uitleg

Voordat je aan de slag gaat met de ab roller is het van groot belang dat je houding goed is, zodat de juiste spiergroepen tegelijk worden getraind en je geen blessures oploopt door een slechte houding.

Alleen door de juiste training met een ab roller zal het het gewenste effect hebben, wanneer je de oefeningen uitvoert.

De spiergroepen die je tegelijk traint zijn: buikspieren, heupbuigspieren, onderrugspieren, boverrugspieren, schouders, armen en bovenbenen. Al deze spiergroepen moeten leren samen te werken als je de oefeningen uit gaat voeren op de ab roller.

Het eindresultaat zal een platte, strakke buik zijn met vooruitgang van kracht, spierversteviging en core stabiliteit. Door meer spiergroepen te trainen zul je merken dat je vetverbranding ook gestimuleerd wordt.

gewichten kopen

Het is van groot belang dat je naast een goede houding je ook op een correcte techniek oplet waar je een goede opbouw kan uitvoeren.

De meest gemaakte fout is het hollen van de onderrug, let op dat je bekken goed achterover gekanteld is tijdens alle oefeningen, zodat je automatisch je rug rechter gaat houden. Begin altijd met de eenvoudigere oefeningen en herhaalt het tot je ze feilloos kunt, zodat je steeds verder kunt opbouwen zonder blessures.
Voordat je met de oefeningen begint let op deze punten:

  • Zorg dat je goed in balans bent en houd je schouders precies boven de handvatten van de ab roller.
  • Tijdens de oefening zorg ervoor dat je je core goed aanspant en er spanning ophoudt
  • Zorg dat je je rug niet overbelast door te ver te gaan. Je buikspieren moeten nog wennen aan de intensiteit van de oefening
  • Heupen en schouders moeten tegelijk bewegen (plank) zodat de juiste spieren worden getraind voor een gewenst resultaat

Ab roller oefeningen

Roll-outs

Deze oefening is het beste voor je core en zeker niet voor watjes.

Ga op je knieën zitten en houdt je ab roller voor je. Je rolt de stang rustig op een gecontroleerde manier van je af en let erop dat je je armen gestrekt houdt en je rug recht. Dit houdt je vol tot je parallel met de vloer komt en je buikspieren zich aanspannen. Houdt deze positie even vast en breng jezelf met de roller weer terug in beginpositie. Tijdens deze oefening probeer je je billen en heupen zo hoog mogelijk te houden. Het beste kan je gebruik maken van een fitness mat.

Staande roll-outs

Staand met gestrekte benen en rechte rug tegen een muur waar je eindpunt vaststaat. Begin dichtbij het eindpunt en ga steeds een stukje verder van de muur staan.

Push-up hold

Push-ups met als enige steunpunt de ab roller onder je romp. Deze oefening is voor beginners niet aan te raden, doordat er veel vormspanning van je lichaam wordt gevergd en je buik- en rugspieren voor stabiliteit moeten zorgen. Als je wat meer ervaren bent probeer dan de one leg push-up hold met 1 been op de grond en wissel het af met de andere been.

Verschillende soorten ab rollers

Let erop dat de handvatten goed blijven zitten en niet van de as afschuiven. Er zijn diverse soorten ab rollers voor de oefeningen die je kunt doen. Met een ab roller met voetsteunen (voetriemen) kun je ook deze oefeningen doen.

Plank knee-ins

Met de ab roller met voetriemen aan je voeten strek je je lichaam tot in de plankhouding. Je onderarmen plaats je op de grond en het is de bedoeling dat je je knieën naar je romp brengt en langzaam weer strekt. Dezelfde knee-in oefening kan ook uitgevoerd worden met gestrekte armen, maar dan startend in de push-up houding. Ben je toe aan de wat hardere oefeningen dan kun je ervoor kiezen om het afwisselend te gaan doen met een push-up en de knieën naar binnen te halen en langzaam uit te strekken.

Pikes

De pikes is een strenge oefening om algehele controle over je spiergroepen te krijgen die je getraind wilt hebben. Begin in push-up houding en rol met je voeten met de ab roller naar voren terwijl je benen en rug gestrekt en recht blijven. Herhaal dit steeds overnieuw.

Leg curl

Op je rug liggend en de ab roller aan je voeten vast, rol je je voeten onder je knieën en zorg dat je onder- en bovenlichaam in een rechte lijn blijven. Pas op dat je niet te ver strekt, want een holle rug kan voor blessures zorgen. In startpositie is het belangrijk om even je lichaam uit te laten rusten, alvorens je weer opnieuw begint.

Ab roller walking

Het lichaam recht houden en je armen plaats je gestrekt op de grond. Probeer jezelf te verplaatsen voor-, achter en zijwaarts. Je lichaam moet gestrekt blijven, wat deze oefening extra moeilijk maakt.

Waar moet je op letten voor een goed resultaat

Als je een ab roller goed gebruikt heb je er jarenlang veel baat bij. Voor onervaren mensen die de ab roller gaan gebruiken is het verstandig om langzaam op te bouwen en vooral niet opgeven.

Het apparaat kan veel plezier opleveren als je na enig tijd resultaat zult merken aan je plattere buik en je spiergroepen die zichtbaar sterker zullen aanvoelen en zijn. Voor een betere en gezonde resultaat met deze intensieve training zul je ook je voeding en levensstijl moeten proberen aan te passen. Je zult je fitter voelen en beter in je lijf zitten als je je einddoel hebt behaald.

Het is van groot belang dat je deze training goed opbouwt en ook langzaam weer afbouwt in plaats van abrupt te stoppen. Of je de ab roller nu in de sportschool gebruikt of in je eigen omgeving thuis je moet gewoon een begin maken met de training en ontdekken wat jouw lichaam aankan.

Thuis kan je makkelijk aan de slag met één van de volgende ab wheels:

# Foto Naam Beoordeling
1 Ab wheel  [star rating=”4″]
2 Power wheel  Geen reviews
3 Buikspier wiel  [star rating=”4.5″]

Conclusie

De ab roller heeft veel voordelen en is voor de ervaren beoefenaar een echte must have. Je zult zelf al in een goede conditie moeten zijn om de ab roller te gebruiken, want de oefeningen zijn zwaar en je moet veel kracht gebruiken.

Ongelukken met de ab roller komen nog wel eens voor, doordat beginners veel fouten maken door meteen er vol op in te gaan en de kracht er nog niet voor hebben. Je kunt letterlijk hard op je neus vallen als de ab roller van je afglijdt. De kans op blessures zijn groot als je de ab roller niet goed gebruikt en verkeerde spiergroepen traint.

Als je de ab roller goed gebruikt en je steeds meer de oefeningen opbouwt dan zullen de resultaten te zien zijn. Eenmaal goed van start en met het juiste gebruik ervan is de ab roller zeker effectief en zinvol om in huis te hebben of te gebruiken in de sportschool.

Tip: Ontdek ongebruikelijke tips om snel hardnekkig buikvet te verbranden.