Voor wie graag thuis zijn oefeningen doet zijn verstelbare dumbells een heel goed alternatief voor de sportschool.

Je hebt ze namelijk in verschillende modellen, maten, gewichten en prijsklassen. Allen garanderen ze de mogelijkheid om er thuis net zoveel tijd aan te besteden als je zelf wilt, zonder daarvoor naar een sportschool te hoeven.
Ideaal natuurlijk voor zowel de beginnende als gevorderde sporter. Zeker omdat het zo eenvoudig is in het gebruik ervan, maar daarnaast ook qua variaties aan spieroefening een bijzonder veel mogelijkheden biedt.

Vanuit je eigen huis is het dus mogelijk om je spieren te trainen, maar ook aan je conditie te werken.

Train vele spieren zoals het moet

Het kiezen van het juiste gewicht dumbells is van essentieel belang voor het beste en gezondste resultaat, zonder dat je onnodig blessures oploopt. Dit klinkt hartstikke logisch, maar de praktijk wijst toch heel vaak uit dat men zich snel overschat door er net een kilootje meer aan te hangen.

Je doet er daarom altijd verstandig aan om verantwoord te werk te gaan en de dumbells te gebruiken zoals dat wordt geadviseerd.

Juist dan haal je de beste resultaten en voorkom je ernstige blessures.

Voor beginnende vrouwelijke sporters wordt geadviseerd om met 2 kg te beginnen. Voor beginnende mannelijke sporters tussen de 2 kg en 5 kg.

Wanneer een oefening je moeite kost, mag je er vanuit gaan dat je op het goede gewicht zit. Via een schema is dit op te bouwen.

Beste verstelbare dumbells

De beste verstelbare dumbells zijn van kunststof gemaakt. Dit is zeer onderhoudsvriendelijk. Je hebt sets waarbij je zelf met schijven de kilo’s bij elkaar moet schuiven, maar er zijn ook al dumbells te koop waar één draai aan de knop genoeg is om de kilo’s in te stellen.

Er is een groeiende ontwikkeling in deze markt, waardoor er een groot aanbod is. Dit garandeert elke sporter een set die perfect aansluit bij wensen, kunnen en doelen.

Top 3 verstelbare dumbells – De voor- en nadelen

Zoals bij alle producten hebben ook verstelbare dumbells voor- en nadelen.

Wil je teleurstelling voorkomen dan is het altijd slim om je goed voor te laten lichten. Op die manier weet je altijd wat je verwachten kan.

In de top drie meest verkochte sets zijn de voor- en nadelen even op een rijtje gezet.

  • Dumbellset 30 kg
  • Bowflex Selecttech 552I  23.8 KG
  • vidaXL – Halterset – (30 kg)

1. Dumbellset 30 kg van kunststof

Deze set heeft als voordeel dat ze zeer hanteerbaar en makkelijk op te bergen zijn.

Daarnaast garandeert de set tot 30 kg, waarmee goed te trainen valt. Ook de prijs kan als groot voordeel gezien worden, waardoor beginners hier heel goed mee kunnen starten en ook kunnen ontwikkelen.

Nadeel is de grootte van de schijven. De schijven zijn van kunststof gemaakt, waardoor ze nu eenmaal groter uitvallen.

2. Bowflex selecttech 552I

Deze kunststofset laat je trainen tot 23,8 kg. Een groot voordeel van deze set is het gemak van schakelen naar de gewenste kilo’s. Een simpele druk op de knop regelt dit voor je. Deze set is echter wat duurder in aanschaf, maar is het niet voor niks de best verkochte verstelbare dumbell ter wereld.

3. VidaXL – Halterset – 30kg set

Als startset doet deze kunststof set het zeer goed.

Het is betaalbaar, eenvoudig in gebruik, makkelijk op te bergen en telt 30 kg. De schijven zijn groter dan de gietijzeren, maar dit heeft met het materiaal te maken.

Nadeel is de tijd die het kost om de schijven te verwisselen.

Investeren is het sleutelwoord

Wie van plan is verstelbare dumbells te gebruiken legt de basis voor een investering. Niet alleen in je eigen lichaam en gezondheid, maar ook in het enorme aanbod spieroefeningen die met de dumbells te realiseren zijn. En dat zijn er echt heel erg veel.
Niets geen grote, verschillende apparaten meer, die afzonderlijk van elkaar zich hebben gericht op een bepaalde spiermassa, maar gewichten waarmee je elke spier in je lichaam kan bereiken.

Uiteraard hebben ze een verschillend prijskaartje. Het is echt afhankelijk van wat je wilt en wenst. Behoor je tot de beginnende sporter hou het dan eenvoudig. Heb je werkelijk de discipline en kracht om te blijven trainen, dan is er altijd nog over te gaan op iets anders.

Dingen om over na te denken

Je mag dus concluderen dat verstelbare dumbells meerwaarde bieden op het gebied van fitness, krachttraining, conditie en beweging. Er zijn zeer goede resultaten uit te behalen en omdat ze zo weinig ruimte innemen behoren ze eigenlijk tot een product waar je, maar ook familieleden of vrienden, jarenlang plezier aan kunnen beleven.

Opt In Image
Download GRATIS mijn e-book!

Download vandaag nog mijn gratis e-book.
Ontdek 7 fouten die heel veel mensen maken zonder het te weten (vooral fout #4) .

Vul hier onder je email adres in zodat ik je het e-book kan sturen.