Een hoelahoep kopen is helemaal niet moeilijk. Er zijn verschillende types maar ze verschillen vrijwel alleen op grootte en gewicht. Ze zijn immers allemaal rond, als het goed is.

Afvallen met de hoelahoep

Mensen zijn er in verschillende maten en vormen en hebben ieder hun eigen wensen. De één ziet de hoelahoep meer als een speeltje, de ander als een serieus middel om mee af te vallen. Je kan namelijk tot wel 600 calorieën per uur mee verbranden. Onder andere Beyoncé is er groot fan van.

Daarnaast kan het ook nog eens super sexy zijn om te dansen met de hoelahoep, dat maakt onderstaand filmpje je wel duidelijk.

Tegenwoordig zijn er ook verzwaarde hoelahoeps waarmee je nog betere resultaten kan behalen.

Voordelen van de hoelahoep

Naast dat heel veel mensen het gewoon heel leuk vinden om te doen biedt de hoelahoep nog enkele voordelen namelijk:

Verbetering van je humeur

De meeste mensen vinden het gewoon leuk om te hoelahoep-en. Zeker als je bedenkt dat je ook nog eens gezond bezig bent voor je lichaam. Dat maakt je dus zeker blij.

Vet verbranden

Hoelahoep-en vereist een paar de grootste spiergroepen van je lichaam. Deze hebben natuurlijk energie nodig die onder andere uit je vet reserves worden gehaald.

Verbetering van de conditie

De hoelahoep heeft weinig impact op je lichaam. Wanneer je een blessure hebt en niet op de loopband kan rennen, is een hoelahoep een prima alternatief om je conditie op peil te houden of zelfs te verbeteren.

Strakker lichaam en buikspieren

Tijdens het hoelahoep-en gebruik je meerdere spieren. Veel van deze bevinden zich in je buik. Door te hoelahoep-en train je deze waardoor ze sterker en strakker worden. Vooral wanneer je met een verzwaarde hoelahoep aan de gang gaat zal je het verschil snel gaan merken.

Verbetering van je coördinatie

Om de hoelahoep in de lucht te houden heb je een zekere timing en ritme nodig. Dit kan iedereen krijgen en is gewoon een kwestie van oefenen. Hierdoor zal je dus je coördinatie verbeteren. Ook bij andere aspecten in het leven kan je hier mee je voordeel doen.

Zo zie je maar weer dat een simpele ring toch nog eens best wat voordelen kan hebben.

Welke hoelahoep kopen?

Wanneer je wat meer ervaren bent kan je voor een zwaardere hoelahoep gaan. Dit kan je ook prima doen als je een beginner bent alleen zal het iets meer oefening kosten om er goed mee over weg te gaan. Het is niet moeilijk maar je hebt er wel een beetje ritme gevoel voor nodig.

Veel plezier met je hoelahoep!

Opt In Image
Download GRATIS mijn e-book!

Download vandaag nog mijn gratis e-book.
Ontdek 7 fouten die heel veel mensen maken zonder het te weten (vooral fout #4) .

Vul hier onder je email adres in zodat ik je het e-book kan sturen.