Met een springtouw kan je op een makkelijke en goedkope wijze in vorm komen, genoeg reden om een springtouw te kopen. Het biedt een uitstekende cardiovasculaire workout maar verbetert daarnaast ook kracht, coördinatie en behendigheid. Tegenwoordig is er een ruime collectie springtouwen die je voor een prikkie kan kopen.

Voordelen van een springtouw

Waarbij veel mensen graag een stukje gaan joggen om de conditie te verbeteren, heeft een springtouw toch enkele voordelen. Doordat het gewicht van je lichaam beter verdeeld is en je dus op de ballen van je voeten landt is het minder stressvol voor je gewrichten in je enkels en knieën. Hierdoor heb je ook minder kans op blessures.

Het gebruik van een springtouw zal je uithoudingsvermogen ook snel verbeteren. Daarnaast train je nog veel meer aspecten van je lichaam zoals je armen, schouders, polsen en benen. Doordat een springtouw ook je coördinatie en precisie zal verbeteren is hij onder andere erg geliefd onder boksers. Hierdoor verbeteren ze vooral hun voetwerk.

Een springtouw is klein en kan dus overal mee naar toe genomen worden (in de koffer bijvoorbeeld). Hij is goedkoop en kan makkelijk in de meeste kamers van je huis gebruikt worden, of lekker buiten. Ideaal dus wanneer je even snel tijd hebt om te sporten.

springtouw kopen

Afvallen met een springtouw

Een springtouw is een prima middel voor wanneer je wilt afvallen. Je verbrandt ongeveer 0,14 calorieën per kilo per minuut. Dus wanneer je 80 kilo weegt verbrandt je al 168 calorieën als je een kwartiertje bezig bent. Ter vergelijking, wanneer je gaat rennen met bijna 10 km/u zal je ongeveer 210 calorieën verbranden in een kwartier.

De effectiviteit stijgt wanneer het springtouw dikker is omdat hij dan zwaarder zal zijn. Hierdoor zal je nog meer calorieën verbranden. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een gewichtsvest voor extra gewicht.

Verschillende soorten springtouwen

In het eerste opzicht lijkt een springtouw gewoon een springtouw, niks bijzonders. Echter zijn er hier ook verschillende types te vinden. Zo zijn er verzwaarde springtouwen, lederen maar ook digitale en speciale die voor snelheid zijn.

Springtouw met gewichten

Tunturi Zwaar Gewicht Verstelbaar Springtouw

Tunturi Zwaar Gewicht Verstelbaar Springtouw

Een springtouw met gewichten heeft extra gewicht in de handvatten, dit zorgt onder andere voor een snellere draaibeweging. Het touw is meestal van PVC of leder. Door het extra gewicht krijg je een intensievere workout voor het bovenlichaam. Wanneer je graag wat meer je bovenlichaam wilt trainen is dit een goede keuze. Wanneer je echter voor een goede cardio workout en verbetering in snelheid en behendigheid kan je deze beter links laten liggen. Interesse in deze springtouw? Klik hier.

Lederen springtouw

Lederen Springtouw

Lederen Springtouw

Favoriet onder professionele boxers is een lederen springtouw. Ideaal voor wanneer je een serieuze cardio workout wilt. Deze springtouwen bestaan uit een lederen touw en vaak houten of plastic handvatten. Deze springtouw gaat een stuk sneller dan een gewone springtouw en biedt daarom ook een serieuze workout.

Speed springtouw

Tunturi Speed Springtouw

Tunturi Speed Springtouw

Een speed springtouw is gemaakt om heel snel rond te draaien. De handvatten bezitten kogellagers waardoor dit mogelijk is. Hierdoor kan de intensiteit heel hoog worden gebracht waardoor je nog meer calorieën kan verbranden in korte tijd.

Deze speed kwaliteit heeft een goede prijs/kwaliteit verhouden. De meeste mensen vinden hem handig in gebruik een enkeling vind hem wat onhandig. Hiermee bedoelen ze vooral dat ze hem lastig vinden af te stellen.

Helaas kon ik ook geen Nederlands filmpje hier van vinden. Maar in onderstaand filmpje word het wel duidelijk uitgelegd (Engelstalig)

Springtouw met teller

Tunturi Springtouw - Met Teller

Tunturi Springtouw – Met Teller

Geen zin om zelf alles bij te houden? De springtouw met teller van Tunturi houdt de sprongen voor jou bij. Altijd de tel kwijt? Zin om een nieuw recordje neer te zetten? Zo blijf je gemotiveerd en kan je makkelijk je voortgang bijhouden.

De teller loopt van 0 tot 999.

Andere mensen gaven aan dat de springtouw van goede kwaliteit is en aan hun verwachting voldeed. Bij één iemand bleek te teller niet te werken.

Springtouw workout pakket

Gymstick Pro springtouw met DVD

Gymstick Pro springtouw met DVD

Ga je net beginnen met het trainen met een springtouw? Deze springtouw wordt geleverd met een DVD die vol staat met verschillende springtouw oefeningen voor specifieke doelen. Zo weet je precies wat de beste oefening is voor wanneer je bijvoorbeeld wilt afvallen of je benen wilt trainen. Het grote voordeel van springen is dat je heel snel resultaat ziet. Vooral bij je billen (leer hier hoe je je billen moet trainen) en benen. Ook verbrand je heel veel calorieën dus je hoeft ook geen uren bezig te zijn.

Juiste lengte van een springtouw

Bij het kiezen van de juiste springtouw is de lengte ook belangrijk. De hendels moeten tot aan je oksels komen wanneer je in het midden staat. Sommige springtouwen kan je zelf op maat maken.

Beste springtouw kopen

Tot zover deze ultieme kopersgids. Door een springtouw te kopen kan je op een goedkope manier lekker thuis in vorm komen!

Voor welk type ben jij gegaan?

Opt In Image
Download GRATIS mijn e-book!

Download vandaag nog mijn gratis e-book.
Ontdek 7 fouten die heel veel mensen maken zonder het te weten (vooral fout #4) .

Vul hier onder je email adres in zodat ik je het e-book kan sturen.