De stepper, vrijwel iedereen kent het apparaat. Maar wat train je ermee? Waar moet je op letten als je er één wilt kopen? En welke stepper past het best binnen mijn budget? In dit artikel worden de antwoorden gegeven op deze vragen.

Wat is een stepper? Welke spieren train je er mee?

Een stepper is een fitness machine die je in vrijwel elke sportschool vindt. Met de stepper boots je het wandelen na, maar je kunt het wandelen zo zwaar maken als je zelf wilt, de weerstand kun je namelijk zelf instellen. Het mooie aan de stepper is dat je stappen worden gedempt, dus de klappen die je knieën opvangen als je normaal wandelt worden nu opgevangen door de stepper. Dit is natuurlijk alleen maar positief.

Om te beginnen hebben we hier wat voordelen van het trainen op een stepper opgesomd.

  1. Helpt bij het verkrijgen van een betere conditie
  2. Calorieën verbranden en gewichtsverlies
  3. Betere zichtbaarheid van de spieren
  4. Je kunt vrijwel overal trainen door het kleine formaat van de stepper
  5. Goedkope manier van trainen
  6. Zorgt voor een betere stabiliteit
  7. Je kunt weerstandsbanden aan de stepper binden om nog meer spiergroepen te trainen.

Dit is slechts een deel van de voordelen die de steppers allemaal bieden. Natuurlijk zijn er meer fitnessapparaten die deze voordelen bieden, maar zijn die zo makkelijk mee te nemen op bijv. vakantie of naar het werk?

Regelmatig trainen op de stepper zal uiteindelijk zorgen voor gewichtsverlies en het opbouwen van spieren. Met de stepper train je niet alleen de beenspieren, je traint ook je stabiliteit en balans door het verkrijgen van een sterkere rug. Bindt je weerstandsbanden vast aan de stepper dan kun je zelfs je bovenlichaam ermee trainen.

Welke stepper is geschikt voor mij?

Je kunt bij het kopen van steppers kiezen uit de normale simpele stepper, de stepper met een elektronisch schermpje die een trainingsoverzicht bijhoudt en een stepper met weerstandsbanden. Het is maar net wat u wilt.

Wanneer je een stepper koopt moet je goed overwegen wat je er voor uit wilt geven, en wat je er voor uit kunt geven. Daarnaast moet je ook altijd in gedachten houden dat een stepper een investering is in je gezondheid.

Je zult de stepper jaren kunnen gebruiken, en zelfs je familieleden kunnen er gebruik van maken. Veel consumenten zijn veel geld kwijt aan het meerdere malen vervangen van slechte steppers.

Het is dus verstandig om een iets wat duurdere stepper te kopen die langer meegaat dan een goedkope stepper van slechte kwaliteit. Het maakt dan niet uit van welk merk je de stepper koopt, zolang je maar zeker weet dat het merk kwaliteitsproducten aanbiedt.

Om het je wat makkelijker te maken hebben wij de beste steppers al voor jouw uitgezocht.

1. Avento Stepbank Groot – Zwart – Beste prijs/kwaliteit verhouding stepper

Stepper kopen

Beste prijs/kwaliteit verhouding stepper

Onze favoriet is deze handige stepbank.

Deze professionele stepbank is in 3 verschillende hoogtes in te stellen. Dus zowel door beginners als gevorderden te gebruiken. De extra verhogingen kan je netjes aan de onderkant van de bank vastklikken, zo blijft het ook netjes opgeruimd en neemt hij niet veel ruimte in.

Ook is hij erg veilig in gebruik door zijn antislip poten en een anti slip profiel op de bovenzijde. Hij heeft daarnaast een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Deze bank blijft lang mooi want is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en wat schoonmaakazijn.

Enige minpuntje, volgens bol.com komt deze met een work-out DVD maar deze bleek bij sommige niet aanwezig (alleen een A4tje me oefeningen). Als alternatief raden wij youtube aan, want deze staat vol met stepper workouts.

De afmetingen van deze stepbank zijn 79 x 31 x 11 cm. Heb je iets minder ruimte? Dan is de kleinere versie wellicht interessant voor jou.

 

2. Ministepper Essential Domyos – Klein & praktische mini stepper

Ministepper kopen Deze kleine handige stepper is uitstekend om thuis te gebruiken. Hij is dus makkelijk te verplaatsen en neem weinig plaats in je huis.

Ook vind je hier een antislip profiel op de voetstukken, wel zo veilig.

De stepper zelf maakt weinig lawaai. Een nadeel is wel dat je verder geen opties hebt om de moeilijkheid af te stellen.

Je kan wel efficiënter gebruik maken van deze mini stepper door ook je heup te draaien bij iedere step. Zo train je ook je buikspieren mee.

Conclusie: Een kleine simpele mini stepper voor een kleine prijs.

 

3. Tunturi – Stepper Met Monitor – Instelbare stepper

Tunturi Stepper

De laatste in onze Top 3 is de Tunturi Stepper. Tevens een erg compacte trainingsapparaat, waar je makkelijk thuis aan de slag kan gaan.

Ideaal te combineren met bijvoorbeeld het kijken van je favoriete serie. Ja, wanneer heb je er anders tijd voor?

Bij deze stepper is het wel mogelijk om de weerstand in te stellen, zo is hij geschikt voor zowel beginners als beginners.

Erg goede kwaliteit en daarom erg duurzaam. Tevens is hij makkelijk op te bergen.

De monitor houd voor je bij de tijd, stappen maar ook hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Een ideaal apparaat voor als je even geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan.

Is dit toch niet wat je zoekt?

Het kan natuurlijk zijn dat je toch wat anders zoekt. Bekijk dan eens de volgende pagina’s met meerdere steppers:

Bekijk hier het aanbod steppers van Bol.com

Bekijk hier het aanbod steppers van Decathlon.

Kortom, je hoeft zeker niet de duurste stepper te kopen maar ook zeker niet de goedkoopste. Koop een stepper waarvan je weet dat de kwaliteit goed is, dit zal een hoop frustratie schelen en op de lange termijn geld besparen.

Sneller resultaat boeken? Ontdek dan het Fit in 4 minuten programma. Het geheim van hollywood sterren, modellen en olympische atleten om snel fit te worden.