Je hoeft niet persé naar de sportschool om aan krachttraining te doen. Je kan ook heel makkelijk thuis trainen. Er zijn verschillende opties waar je uit kan kiezen, welke heeft jou voorkeur?

 • Lichaamsgewicht
  Wie zegt dat je spullen nodig hebt om te trainen? In feite kan je alles trainen met alleen je lichaamsgewicht. Als beginner is dit ook een prima eerste stap. Het kost niks en je kan zo ook je lichaam alvast klaar maken voor het zwaardere werk. Het werkt natuurlijk allemaal op zwaartekracht. Dus op de maan kan het helaas niet.
  Heb je geen idee wat voor oefeningen je zoal kan doen? Bekijk onderstaande video eens voor wat ideeën.

 • Losse gewichten
  Mijn favoriete manier om te trainen is door gebruik te maken van losse gewichten. Onder losse gewichten vallen dumbbells, barbells en in feite ook kettlebells maar daarover zo meer.  Wanneer je doel is om spiermassa op te bouwen zou je hier zeker mee moeten trainen. Hier kan je echt alles mee trainen en door het gewicht steeds verder te verhogen kan je altijd zwaarder trainen, als dat gewenst is. Vergelijk hier goedkope losse gewichten.
 • Kettlebells
  Steeds populairder aan het worden is het trainen met een kettlebell. Een kettlebell is een gietijzeren gewicht met een handvat. Oorspronkelijk uit Rusland en vooral in het leger gebruikt, tegenwoordig vind je hem steeds vaker in sportscholen. Je kan zelf ook een kettlebell maken voor nog geen 10 euro. Hoe je dat doet lees je hier.Extra ondersteuning nodig voor thuis? Bekijk dan eens de Kettlebell workout voor thuis.
 • Weerstandsbanden
  Weerstandsbanden zijn een prima manier om wat extra weerstand in je training te brengen. Deze banden zijn erg  goedkoop en je kan ze overal mee naar toe nemen. Wil je op vakantie blijven trainen dan kan dat makkelijk met deze banden. De mogelijkheden zijn er eindeloos mee, zeker als je het combineert met oefeningen met alleen je lichaamsgewicht. In onderstaande video 50 oefeningen die je kan doen met weerstandsbanden.

 • Machines
  Vrijwel alle oefeningen kan je ook uitvoeren op machines. Machines zijn een aanrader voor beginners en mensen die een blessure hebben, zoals hier te lezen is. Machines zijn vooral veel te vinden in sportscholen. Voor thuis zijn er complete home gyms te koop, waar je een complete workout op kan uitvoeren. Deze zijn vaak wel erg prijzig. Ik denk dat je daarom ook beter je geld kan investeren in ander materiaal.
 • Suspension training
  Ontwikkelt in het leger is deze manier van trainen erg populair geworden. Bij deze vorm van training, waarbij je gebruik maakt van een soort van touwen, werkt je lichaamsgewicht als weerstand ten opzichte van de zwaartekracht. Het bekendste suspension pakket is van TRX, deze is echter wel vrij prijzig. Er zijn ook goedkopere look-a-likes te koop. Hiermee kan je wel je complete lichaam trainen. In onderstaand filmpje is te zien wat de mogelijkheden zijn. Het komt een beetje over als een goedkoop Tellsell product maar dat is het zeker niet. Dit is zeker een compleet pakket als je thuis wilt trainen.

Bekijk hier de beste en snelste manier om een gespierd lichaam te krijgen (direct resultaat).

Op welke wijze train jij op dit moment thuis? Laat een reactie hieronder achter!

Opt In Image
Download GRATIS mijn e-book!

Download vandaag nog mijn gratis e-book.
Ontdek 7 fouten die heel veel mensen maken zonder het te weten (vooral fout #4) .

Vul hier onder je email adres in zodat ik je het e-book kan sturen.