Kettlebells zijn geweldig als het gaat om vet verbranding en spieren opbouwen. Ze komen oorspronkelijk uit het Russisch leger. De kettlebell bestaat al meer dan 300 jaar en is dus zeker niet nieuw. Wat heeft deze wonderbal je te bieden?

Voor diegene die er nog nooit van hebben gehoord, je kan het zien als een kanonskogel met een groot handvat eraan. Hierboven in het plaatje kan je een voorbeeld zien. Ze bestaan in verschillende gewichten van zo’n 2 kg tot zelfs 64 kg.

De oefeningen zijn makkelijk te leren en de trainingen zijn erg kort. Dat betekend zeker niet dat je weinig resultaat gaat behalen. Het heeft namelijk een hele grote positieve invloed op je lichaam. Het is misschien wel het beste middel als je een strakker lichaam wilt.

Kettlebell kopen

Waarom trainen met een kettlebell?

Het voordeel van een kettlebell is dat het een goedkoop alternatief is voor een complete workout. Je hebt niet meer dan één kettlebell nodig, maar je kan er ook twee tegelijk gebruiken als je dat zou willen. Doordat een kettlebell bijna net zo duur is als één maand contributie aan de gemiddelde sportschool kan je ook nog eens veel geld besparen.

Met de kettlebell train je zowel stabiliteit, flexibiliteit als kracht. Het is dus een totaal pakket in een magische bal. De oefeningen zijn makkelijk en door iedereen te leren. Je kan er al mee beginnen zelfs als je nog nooit hebt gesport, ongeacht je leeftijd of je lichaam.

Je kan de oefeningen steeds zwaarder maken door voor een zwaardere kettlebell te gaan, zo raak je nooit uitgetraind. Er zijn veel verschillenden oefeningen uit te voeren, dus je kan altijd je schema omgooien om verveling tegen te gaan.

Lees ook: Met welk gewicht kettlebell kan je het beste beginnen.

De voordelen van een kettlebell training

Er zijn heel veel voordelen van een kettlebell training maar om een kleine opsomming te maken

  • De trainingen zijn kort, maar zeer efficiënt (20-30 minuten is al genoeg!)
  • Je kan het vrijwel overal uitvoeren
  • De investering is zéér laag
  • Het is door iedereen zeer makkelijk te leren
  • Je verbrand vet als nooit te voren
  • Meer energie in je dagelijks leven

 Wie zouden moeten trainen met een kettlebell?

Het mag al duidelijk zijn, iedereen kan ik aanraden om te trainen met een kettlebell. Het maakt echt niet uit of je al veel trainingservaring hebt of niet. Het maakt niet uit of je dik, dun, rond, vierkant, knap of lelijk bent, iedereen kan er zijn voordeel mee doen. Wil je weten hoe je je eigen kettlebell kan maken voor nog geen 10 euro? Bekijk dit filmpje dan eens.

Geen zin om er zelf 1 te maken? Je kan ze ook makkelijk online bestellen bij bijvoorbeeld GorillaSports.

Haal een complete sportschool in huis

Overtuigd van de voordelen van een kettlebell training? Dat kan ook haast niet anders want dit is gewoon een geweldige manier om te trainen.

Wil je ook thuis gaan trainen en binnen een paar weken al resultaat zien met trainingen van nog geen half uur? Je zal je niet alleen beter gaan voelen, je zal er ook zeker beter uit gaan zien en dat gaat meestal niet ongemerkt bij je vrienden!

Er is één totaal pakket beschikbaar waar je zowel een kettlebell krijgt, als een complete workout DVD pakket zodat je gelijk aan de slag kan in je eigen huis! Klik hier voor meer informatie.

Of ga zelf aan de slag via bijvoorbeeld YouTube, hier veel workouts te vinden. Het enige wat je nodig hebt is een kettlebell en die kan je hier bestellen.

Opt In Image
Download GRATIS mijn e-book!

Download vandaag nog mijn gratis e-book.
Ontdek 7 fouten die heel veel mensen maken zonder het te weten (vooral fout #4) .

Vul hier onder je email adres in zodat ik je het e-book kan sturen.