Als je gaat sporten is het voor elke vrouw erg belangrijk om een goede BH te dragen. Een sport BH is comfortabeler dan een normale BH en voorkomt dat je borsten wiebelen tijdens het bewegen. Ook voorkomt het dat je op langere termijn last krijgt van hangborsten.

De meeste vrouwen hebben gemerkt dat tijdens het sporten met een normale BH je borsten onwillekeurig rond stuiteren, en dit kan behoorlijk pijnlijk zijn. Daarom is het dragen van een sport BH tijdens het sporten geen overbodige luxe. Behalve dat een sport BH ervoor zorgt dat je borsten niet stuiteren, dient deze ook ter bescherming.

Wanneer een persoon een normale BH draagt tijdens het sporten, komt er een grote druk te staan op het weefsel van de borsten en de huidstructuur, dit kan uiteindelijk leiden tot beschadiging en zelfs effect hebben op de borstvoeding die jij later aan je kind geeft.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een sport BH met een beugel?

Als je hele kleine borsten hebt, is het niet erg belangrijk om een sport BH te dragen met een beugel. Het is voornamelijk voor de grotere cupmaten erg belangrijk, omdat dit dient als ondersteuning. Deze ondersteuning is belangrijk om op latere termijn lichamelijke klachten te voorkomen.

Verder zorgt een beugel BH er voor dat de BH zijn vorm goed behoud. De borsten zullen hierdoor ronder eruit komen te zien en ook nog eens een beetje gelift worden. Dit is niet het geval bij een normale sport BH zonder beugel. Voor de meeste vrouwen geldt dat de borsten in een BH met beugel er mooier uit zien.

Vaak is dit de reden, samen met het verminderen van lichamelijke klachten, zoals rugpijn na een paar kilometer hardlopen of na een zware training, dat veel vrouwen toch een sport BH met beugel kopen in plaats van een normale sport BH zonder beugel.

Het is erg belangrijk om aan uw gezondheid op langere termijn te denken, en ik denk niet dat als jij een vrouw bent die veel sport je op jouw 50e met een kromme rug wilt lopen omdat u nooit de voordelen van een sport BH met beugel wilde ervaren.

Er zijn veel verschillende sport BH’s met beugel te vinden in sportwinkels. Hier hebben ze helaas niet alle maten, en zeker niet de grotere BH maten. Bij de lingeriewinkel kan je meestal wel terecht. En als je denkt alle opties gehad te hebben, is er altijd nog de optie om even te kijken op het internet. Als de sport BH met beugel uiteindelijk toch niet past of helemaal gewenst zit, kan je hem altijd terug sturen.