Bij wedden op voetbal denken de meeste mensen direct aan de grote competities: Premier League, La Liga, Serie A en de Bundesliga. Logisch, want deze competities hebben de grootste exposure, hoge kijkcijfers en de beste spelers nemen het tegen elkaar op.

Dat weten bookmakers ook, en daarom zorgen ze rondom de grootste wedstrijden voor de leukste weddenschappen en interessante quoteringen. Maar hoewel de leukste competities de meeste aandacht trekken, is het niet altijd hier waar jij als speler het meeste geld kunt verdienen. Moet je juist buiten de grote competities kijken?

Wedden op voetbal in kleine competities 

De kleinere competities trekken doorgaans minder kijkers, er gaat minder geld in om en de kwaliteit van de wedstrijden ligt over het algemeen lager. Toch maakt dit voor jou als gokker niet uit. Je wilt geld winnen met een goede voorspelling, en de kwaliteit van de wedstrijd is van ondergeschikt belang.

Wist je dat in de kleine competities vaak hogere quoteringen zijn te vinden? Dit komt omdat deze competities doorgaans onvoorspelbaarder zijn, hetgeen ook wordt bevestigd door de bookmaker in de vorm van hogere quotering op eenzelfde soort weddenschappen. Dit betekent dat je in de kleine competities meer geld kunt winnen met een correcte weddenschap. 

Een combinatie van meerdere competities 

Of je nu geld inzet op een topwedstrijd in de Premier League, of een degradatiekraker in de Eredivisie, in beide gevallen wil je geld winnen en het liefst zoveel mogelijk. Het leuke aan gokken is dat je geen keuze hoeft te maken tussen beide. Een combinatie van wedden op grote én kleine competities is een leuke uitdaging.

Heb je al eens gecheckt in welke competities jij de meeste geld wint? Opvallend genoeg zal dit vaak niet een grote competitie zijn. Toch volg je de grote competitie op de voet, en dat geeft je meer kennis voor het doen van een goede voorspelling over de afloop van de wedstrijden. Combineren is key.